Halloncheescake

Jag tänkte lägga ut recept på min halloncheescake som jag brukar göra. Den blir riktigt god och brukar bli väldigt omtyckt. Jag rekomenderar att testa baka den!

Botten:
15 digestivekex
100 g smält smör eller margarin

Fyllning 1:
400 g philadelphiaost
3 ägg
1 1/4 dl strösocker
3 msk maizenastärkelse

Fyllning 2:
3 dl crème fraiche
4 msk florsocker
1 msk vaniljsocker

Garnering:
2dl hallon
2msk socker

Ugn: 175°

Gör så här

1. Smula ner kexen, gärna i en matberedare eller mixer och smält matfettet. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

2. Lägg alla ingredienserna till fyllning 1 i en matberedare, eller använd elvisp, och kör till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 30–35 minuter.

3. Rör samman alla ingredienserna till fyllning 2. Ta ut kakan och bred fyllning 2 över den. Ställ tillbaka kakan i ugnen och grädda i ytterligare ca 6–8 minuter. Låt kakan kallna.

4. Koka hallon med ungefär 1 msk vatten och hacka sönder hallonen i kastrullen med en sked. Tillsätt sedan sockret. Förvara kakan kallt tills den ska avnjutas.


Mumma!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0