Halloncheescake
Jag tänkte lägga ut recept på min halloncheescake som jag brukar göra. Den blir riktigt god och brukar bli väldigt omtyckt. Jag rekomenderar att testa baka den!
Botten:
15 digestivekex
100 g smält smör eller margarin
Fyllning 1:
400 g philadelphiaost
3 ägg
1 1/4 dl strösocker
3 msk maizenastärkelse
Fyllning 2:
3 dl crème fraiche
4 msk florsocker
1 msk vaniljsocker
Garnering:
2dl hallon
2msk socker
Ugn: 175°
Gör så här
1. Smula ner kexen, gärna i en matberedare eller mixer och smält matfettet. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
2. Lägg alla ingredienserna till fyllning 1 i en matberedare, eller använd elvisp, och kör till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 30–35 minuter.
3. Rör samman alla ingredienserna till fyllning 2. Ta ut kakan och bred fyllning 2 över den. Ställ tillbaka kakan i ugnen och grädda i ytterligare ca 6–8 minuter. Låt kakan kallna.
4. Koka hallon med ungefär 1 msk vatten och hacka sönder hallonen i kastrullen med en sked. Tillsätt sedan sockret. Förvara kakan kallt tills den ska avnjutas.
Mumma!